Perusvaihe

Perusvaiheen voit aloittaa, kun olet täyttänyt 17 vuotta.

Kurssi sisältää:

  • 19 teoriatuntia (á 45 min)
  • 17 ajotuntia (á 50 min)
  • oppimateriaalit
  • auton käytön tutkinnossa

Kurssin aikana tehdään myös erillinen pimeänajon harjoitus simulaattorilla.

Kurssin tarjoushinta on 1150 €.

Jos sinulla on valmiiksi AM- tai M-kortti (myönnetty 1.6.2011 jälkeen), peruskurssin tarjoushinta on 1100 €. Tällöin kurssi sisältää 17 teoriatuntia ja 16 ajotuntia.

Jos sinulla on valmiiksi A1-kortti, peruskurssin tarjoushinta on 1000 €. Tällöin kurssi sisältää 13 teoriatuntia ja 12 ajotuntia.

Mahdolliset lisäajotunnit maksavat 72 €.

Muita maksuja kurssin aikana:
  • ajokorttilupamaksu 40 €
  • tutkintomaksu (teoriakoe + ajokoe) 96 €
  • ratamaksu 48 €
  • pimeänajo 85 €
Tarvitset myös 2 passikuvaa sekä nuorison terveystodistuksen tai lääkärintodistuksen ajokorttia varten.

B-ajokortin myöntämisen jälkeen pitää lisäksi suorittaa kahden vuoden aikana harjoitteluvaiheen ja syventävän vaiheen kurssit. Kaikkien kurssien yhteishinta nykyisen hinnaston mukaan on 1660 €.

Harjoitteluvaihe

Harjoitteluvaihe sisältää teoriatunnin ja 2 ajotuntia yksilöllistä ajoharjoittelua.

Harjoitteluvaiheen voi suorittaa heti perusvaiheen jälkeen ja se pitää olla suoritettuna ennen syventävää vaihetta. Suosittelemme harjoitteluvaiheen suorittamista noin 1kk kuluttua lyhytaikaisen ajokortin saamisesta.

Harjoitteluvaiheen kurssin hinta on 180€.

Kurssit alkavat teoriatunnilla luokassamme klo 16.30-17.30. Ajotunneista sovitaan tunnin lopuksi.

Syventävä Vaihe

Syventävän vaiheen kurssiin kuuluu kaksi tuntia ajo-opetusta sekä ratapäivä Imatran ajoharjoitteluradalla, joka sisältää 3 tuntia teoriaopetusta, käynnin turvallisuustalossa ja liukkaankelin valmennuksen.
 
Syventävän vaiheen rataopetus suoritetaan omalla autolla. Ajotunnit ajetaan koulun autolla Lappeenrannan keskustassa.
 
Ajotunneilla on tarkoitus tarkkailla kulutusta ja kehittää yksilöllisesti kuljettajan ajotaitoa aina turvallisemmaksi ja taloudellisemmaksi.
 
Syventävän vaiheen kurssin voi suorittaa aikaisintaan 3 kuukautta lyhytaikaisen ajokortin saamisen jälkeen, kuitenkin viimeistään 2 vuoden sisällä ajokortin saamisesta. Jos lyhytaikainen ajokortti on myönnetty 19.1.2013 jälkeen, tulee harjoitteluvaihe suorittaa ennen syventävän vaiheen kurssia.

Ratapäivän harjoittelu ja teoriaopetus on klo 9.30-14.30 Imatran ajoharjoitteluradalla.

Kurssin hinta on 330 €.

Muita maksuja:
  • ratamaksu 75 €
  • mahdollinen auton vuokra radalle 70 €

Pimeän Ajon Harjoittelu Simulaattorilla

Pimeän ajon kurssi on pakollinen osa henkilöautokurssia. Pimeänajo suoritetaan pääsääntöisesti henkilöautokurssin perusvaiheessa, mutta mikäli et ole suorittanut sitä perusvaiheessa suoritetaan pimeän ajo viimeistään syventävässä vaiheessa. Kun suoritat pimeänajon simulaattorilla, ei vuodenaika rajoita kurssin suorittamisajankohtaa.

Simulaattorissa opetellaan käytännössä täsmälleen samoja asioita, kuin käytännön harjoituksissakin. Simulaattorilla voidaan kuitenkin luoda tilanteita, joita käytännön harjoituksina on hankala luoda. Simulaattorilla ajaessasi pääsetkin koittamaan, miltä tuntuu olla esimerkiksi oikeassa vaaratilanteessa. Autokoululta varataan sinulle aika simulaattoriin.